Saffranslax med wasabimajjo på chips

POPULÄRT
Saffranslax med wasabimajjo på chips
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Saffranslax med wasabimajjo på chips

9 ingredienser

Receptet ger ca 30 st små snittar.

Ingredienser

  • 1 kg lax (av sushikvalitet!)
  • 1 g saffran
  • 3 msk sesamolja
  • 1 påse lättsaltade potatischips med vinägersmak
  • 1 dl majonnäs, Hellmann's
  • 1 tsk wasabi (på tub)
  • 0,5 knippe salladslök
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Köp riktigt färsk lax av sushikvalitet.
  2. Filéa och skär upp laxen i filélängder (loins).
  3. Linda in fisken i plast och frys den i minst 24 timmar. Ta ut laxen och låt den tina i kylskåp.
  4. Gnid in längden i sesamolja och saffran. Låt den med fördel ligga och marinera inlindad i plast i cirka 3 timmar.
  5. Smaksätt majonaisen med vasabi (efter smak).
  6. Skiva salladslöken tunt.
  7. Spritsa en klick vasabimajonaise på ett potatischips, lägg en tunn skiva saffranslax ovanpå, spritsa ytterligare en liten klick vasabimajonaise ovanpå laxen. Garnera sesamfrön och salladslök.