Leilas chocolate cheesecake
Leilas chocolate cheesecake
12 ingredienser
Maffig och gudomligt god cheesecake med choklad. Toppas med pekannötter.
Obs! kakan ska stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 200 g digestivekex
- 200 g Maryland cookies
- 2 msk kakao (av god kvalitet)
- 125 g smör
- 2,5 dl kvarg
- 400 g färskost
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 3 ägg (ekologiska)
- 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- 1 dl pekannötter
- kakao, att pudra över
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
- Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
- Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
- Rör ner ett ägg i taget.
- Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
- Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
- Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.
- Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.