Favoritbaguetter med surdeg
Favoritbaguetter med surdeg
9 ingredienser
Davids fick inspiration till sina nyttiga surdegsbaguette på sitt favoritcafé i Paris.
Receptet är beräknat till 15 minibaguetter.
Davids
.
Här tipsar David om hur du
.
Ingredienser
- 650 g vatten, fingervarmt
- ev 3 g ev jäst
- 1050 g vetemjöl
- 450 g vetesurdeg
- 20 g salt
Fröblandning
- 15 g solroskärnor, rostade
- 15 g linfrön
- 15 g sesamfrön
- 15 g russin
Gör så här
- Häll det fingervarma vattnet i en bunke.
- Smula över jästen och rör om till den är helt upplöst i vätskan.
- Häll i vetemjölet och arbeta in det successivt.
- Häll i surdegen.
- Kör degen först långsamt i bakmaskin i ca 2 minuter, sedan snabbare i 8-13 minuter.
- Tillsätt saltet när det är två minuter kvar.
- Blanda till sist i fröblandningen.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
- Vik degen försiktigt in mot mitten i bunken.
- Låt degen jäsa ca 1 timme till under bakduk.
- Dela degen i fyra bitar och baka ut bitarna till minibaguetter.
- Vik in sidorna mot mitten så det blir långa baguetter.
- Lås jäsa på plåten under bakduk i ca 30 minuter.
- Grädda i 250 grader i ca 15 minuter. Spruta gärna in lite vatten med en blomspruta när du sätter in baguetten för att få en härlig skorpa.