Marinerad ansjovis
Marinerad ansjovis
11 ingredienser
Marinerad ansjovis på julbordet? Om du inte gjord det tidigare, prova Leif Mannerström och och Marita Olssons recept.
Ingredienser
- 2 förp ansjovisfiléer, à 125 g
- 0,5 rödlök
- 1 schalottenlök
- 1 tsk dijonsenap
- 1 knippe gräslök
- 0,5 klyfta vitlök
- dill, grovhackad
- 1 dl olivolja
- 4 tsk rödvinsvinäger
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda vinäger, olivolja och senap.
- Smaka av med salt och peppar och låt vinägern dra en stund.
- Hacka all lök fint och blanda tillsammans med marinaden, salt och peppar.
- Lägg ner ansjovisen, lite spad går också bra att ha med efter tycke. Rör försiktigt ihop och låt den vila i kylen ett par timmar.
- Servera på fat med dill som garnering.