Hjortbiff Rydberg
Hjortbiff Rydberg
14 ingredienser
Här lyfter vi in viltköttet i de svenska traditionella paradrätterna. Om det är hjort, älg eller rådjur spelar ingen roll, det är lika gott. Låt pannan trona mitt på bordet så att alla kan lyssna till det härliga fräsande ljudet från stekningen…
Ingredienser
- 800 g hjortytterfilé, putsad, skuren i 2×2 cm stora bitar
- 1 kg potatis, skalad och skuren i 2×2 cm stora bitar
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- 2 gula lökar, hackade
- 0,5 krm strösocker
- salt
- peppar
Till servering
- dijoncrème
- 4 äggulor
- worcestersås
- HP-sås
Till garnering
- persilja
- rosmarin
Gör så här
- Börja med att steka potatisen i olja i en rymlig panna tills den är mjuk och har fått fin färg.
- Salta och peppra. Lägg över potatisen i en form och håll den varm. Stek löken gyllenbrun i smör i pannan. Krydda med socker, salt och peppar.
- Håll löken varm. Hetta upp en gjutjärnspanna.
- Lägg i olja och en klick smör. Stek köttet runt om på hög värme ca 2 minuter.
- Krydda med salt och peppar. Servera köttet nystekt med potatis, lök och övriga tillbehör.