Carpaccio på älgryggbiff med hjortron
Carpaccio på älgryggbiff med hjortron
12 ingredienser
Bara tanken på den här fantastiska makkombinationen är rent förstummande, hjortronen och vinägretten passar så bra till älgköttet. Det kan vara bra att frysa köttet innan det skivas, eftersom det ska vara så tunt som möjligt. Eller som jag brukar säga, skär så nära filén som möjligt!
Ingredienser
- 400 g älgryggbiff, putsad
vinägrett
- 1 dl balsamvinäger
- 2 enbär, krossade
- 2 msk honung
- 0,5 dl rapsolja
- salt
- peppar
Till servering
- 1 dl hjortron
- sallad
- 100 g västerbottensost, skivad
- smörstekta kavringskrutonger
Till garnering
- rosmarinblad
Gör så här
- Skiva älgköttet i mycket tunna skivor, det går lätt om köttet är lättfryst.
- Koka upp balsamvinäger och enbär.
- Koka ihop tills hälften återstår.
- Låt svalna och häll i honung och rapsolja.
- Smaka av med salt och peppar. Pensla köttet med vinägretten. Servera med hjortron, sallad, ost och kavringskrutonger.