Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Räksoppa med räktoast
Räksoppa med räktoast
Betyg: 3.5 av 5 (8 röster)
8
Spara
Av:
Leif Mannerström
Från:
Nyhetsmorgon
12
ingredienser
Räkor
Skaldjur
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
portioner
600 g färska räkor, skalade, spara skalen
1 gul lök, hackad fint
1 tsk tomatpuré
1 bit färsk fänkål, skär i små tärningar
6 dl fiskfond
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 knippe dill, finskuren
salt
peppar
2 msk matolja (eller olivolja)
4 längder vitt bröd, rostat
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Fräs skalen i oljan och tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Låt fräsa en
Stund, tillsätt därefter fiskfond och vin. Sjud i 10-12 minuter och sila
Sedan upp. Häll i grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och
Peppar samt ev lite cognac.
Arrangera räkorna vackert på brödet och garnera med dillkvistar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut
Räksoppa med räktoast | Köket.se