Rensteksröra med löjrom

Rensteksröra med löjrom
Foto: Jenny Grimsgård
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Rensteksröra med löjrom

39

7 steg att laga

14 ingredienser

Renstesröra som serveras på kavring med löjrom och trattkantareller. Receptet är hämtat ur boken Matglädje hela livet.

Se fler recept ur boken

Matglädje hela livet


Ingredienser

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 200 g rökt renstek, finstrimlad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • 4 msk löjrom
  • 1 tsk rödlök, finhackad
  • 1 dl trattkantareller, syltade

Till servering

  • 4 skiva kavring
  • späda salladsblad

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och färskost väl.
  2. Smaksätt med dijonsenap och nyriven pepparrot.
  3. Vänd ner renstek, gräslök och rödlök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred rensteksröran på kavringen.
  6. Garnera med löjrom, finhackad rödlök och de syltade trattkantarellerna.
  7. Servera med en liten sallad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer