Rensteksröra med löjrom

Rensteksröra med löjrom
Foto: Jenny Grimsgård

Renstesröra som serveras på kavring med löjrom och trattkantareller. Receptet är hämtat ur boken Matglädje hela livet.

Se fler recept ur boken

Matglädje hela livet


15 februari 2012

Du behöver

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk nyriven pepparrot
  • 200 g rökt renstek, finstrimlad
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk finhackad rödlök
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • 4 msk löjrom
  • 1 tsk rödlök, finhackad
  • 1 dl trattkantareller, syltade

Till servering

  • 4 skivor kavring
  • Späda salladsblad

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och färskost väl.
  2. Smaksätt med dijonsenap och nyriven pepparrot.
  3. Vänd ner renstek, gräslök och rödlök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred rensteksröran på kavringen.
  6. Garnera med löjrom, finhackad rödlök och de syltade trattkantarellerna.
  7. Servera med en liten sallad.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept