Rensteksröra med löjrom

39 röster
Rensteksröra med löjrom
Foto: Jenny Grimsgård

Du behöver

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 200 g rökt renstek, finstrimlad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • 4 msk löjrom
  • 1 tsk rödlök, finhackad
  • 1 dl trattkantareller, syltade

Till servering

  • 4 skiva kavring
  • späda salladsblad

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och färskost väl.
  2. Smaksätt med dijonsenap och nyriven pepparrot.
  3. Vänd ner renstek, gräslök och rödlök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred rensteksröran på kavringen.
  6. Garnera med löjrom, finhackad rödlök och de syltade trattkantarellerna.
  7. Servera med en liten sallad.
15 februari 2012