Vegetarisk wok med tofu

Vegetarisk wok med tofu
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Vegetarisk wok med tofu

11 ingredienser

20 min

En snabblagad och nyttig vegetarisk wok med tofu, broccoli och shitakesvamp. Recept från boken LCHQ.

Läs mer om boken

LCHQ

Ingredienser

portioner
  • 125 g tofu
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 morot
  • 1 dl fryst broccoli (broccolibuketter)
  • 70 g haricots verts
  • 70 g shiitakesvamp
  • 2 tsk soja
  • ca 3-4 droppar sesamolja

Gör så här

  1. Tärna tofun.
  2. Dela chilin och skrapa ur fröna, vill du ha en het rätt lämnar du fröna kvar.
  3. Värm 1 matsked rapsolja i en wok- eller stekpanna.
  4. Tillsätt vitlöken, ingefäran och tofun och woka i cirka 3 minuter.
  5. Ta upp tofun, tillsätt 1 matsked olja i stekpannan och lägg i morot i tunna stavar, broccoli, haricots verts, svamp samt chilin.
  6. Woka i cirka 3 minuter till.
  7. Lägg tillbaka tofun i pannan och tillsätt 1–2 teskedar sojasås och några droppar sesamolja.