Glutenfri blåbärspaj med nötbotten

Trädgårdens pajer
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Glutenfri blåbärspaj med nötbotten

9

6 steg att laga

9 ingredienser

Glutenfri blåbärspaj med pajdeg gjord på fiberhusk, pecannötter och hasselnötter. Recept från kokboken LCHQ.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl pekannötter
  • 1 ägg
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl färska blåbär

Gör så här

  1. Finhacka nötterna i en matberedare till ett fint ”mjöl”.
  2. Blanda i ägg, fiberhusk, vatten och honung.
  3. Låt svälla i cirka 10 minuter.
  4. Smörj fyra portionsformar med kokosfett och fördela degen i dem.
  5. Grädda i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter. Låt pajerna svalna.
  6. Vispa grädde och fördela på pajerna. Garnera med blåbär.