Skala och riv ingefära och vitlök till marinaden. Blanda sedan med citron, soja och sesamolja.
Skär laxen i mindre bitar och blanda med sojamarinaden
Bovetechips
Mixa bovetet grovt och koka i vatten med salt tills bovetet blir segt och lite ”limmigt”.
Bred ut bovetet på bakplåtspapper och torka i ugnen på 70 grader tills det nästan är helt torrt.
Hetta upp olja till 180 grader och fritera sedan bovetet till gyllene chips.
Inkokt vit sparris
Skala den vita sparrisen.
Sjud upp vatten med salt, socker och citron. Lägg i sparrisen tillsammans med skalet och låt sjuda 2-3 minuter beroende på storlek. När de är al dente så lyft upp dem och låt dem svalna.
Tillsätt surölen i kokvattnet, smaka av och låt svalna. Häll lagen på sparrisen och låt stå i några timmar.
Tillbehör och servering
Skala och finhacka schalottenlök och blanda med rödvinsvinäger.
Skär gräslöken i tunna ringar.
Servera laxtartarerna med bovetechipsen, den inkokta vita sparrisen, forellrom och tillbehören ovan.