Laxspett med bulgur

Laxspett med bulgur
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxspett med bulgur

15 ingredienser

Risotto i alla ära, men en “otto” går också att laga av exempelvis bulgur. Den blir ett spännande tillbehör till många rätter. En mild pestosås bryter av fint.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lax
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 msk sesamfrön

Bulgur:

  • 4 dl bulgur
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk purjolök, hackad
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 paprika
  • salt
  • malen svartpeppar

Pestosås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk pesto

Gör så här

  1. Pestosås: rör samman crème fraiche och pesto. Låt såsen stå svalt till servering. Eventuellt
  2. Bulgur: Ansa och finhacka purjolöken och skär zucchini och paprika i tärningar. Fräs purjo och bulgurgryn i olja i en djup, vid kastrull. Häll på 4 dl buljong och koka på svag värme under ständig omrörning. Tillsätt mer buljong då och då. När grynen kokat mjuka är de klara. Avsluta med att vända ner zucchini och paprika och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Laxspett: Skär fisken i bitar och trä upp på spett. Pensla med olja och krydda med salt och citronpeppar, strö över sesamfrön. Grilla spetten i grillpanna tills de fått fin färg.