Risotto i alla ära, men en “otto” går också att laga av exempelvis bulgur. Den blir ett spännande tillbehör till många rätter. En mild pestosås bryter av fint.
Pestosås: rör samman crème fraiche och pesto. Låt såsen stå svalt till servering. Eventuellt
Bulgur: Ansa och finhacka purjolöken och skär zucchini och paprika i tärningar. Fräs purjo och bulgurgryn i olja i en djup, vid kastrull. Häll på 4 dl buljong och koka på svag värme under ständig omrörning. Tillsätt mer buljong då och då. När grynen kokat mjuka är de klara. Avsluta med att vända ner zucchini och paprika och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Laxspett: Skär fisken i bitar och trä upp på spett. Pensla med olja och krydda med salt och citronpeppar, strö över sesamfrön. Grilla spetten i grillpanna tills de fått fin färg.