• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laxsida i ugn med citronsås, betor och sparris

Abba Laxsida i ugn med citronsås betor och sparris
Foto: Köket
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Laxsida i ugn med citronsås, betor och sparris

5 steg att laga

8 ingredienser

35 m

Lättlagad lax i ugn med citronsås, gulbetor, polkabetor och sparris. En vacker rätt som passar lika bra till vardags som till fest!

Abba - Citronsås - Produktbild

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g laxsida
  • 1 förp Abba Middagsklart Citronsås
  • salt
  • peppar
  • 5 gulbetor
  • 3 polkabetor
  • 250 g grön sparris
  • färsk persilja, till garnering

Gör så här

  1. Skala och koka gulbetorna mjuka.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg upp laxen på en oljad form. Häll över Abba Middagsklart Citronsås, krydda med salt och peppar och tillaga i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills laxen är klar.
  3. Råhyvla 3 sparrisar med hjälp av en potatisskalare och hyvla polkabetor fint, enklast med en mandolin. Lägg i kallt vatten fram till servering.
  4. Koka resterande sparris mjuk tillsammans med gulbetorna när ca 3 minuter återstår.
  5. Lägg upp allting på plåten med lax, garnera med hyvlad sparris och eventuellt lite persilja.