Laxsida i ugn med citronsås, betor och sparris

8 röster
35 m
4
Abba Laxsida i ugn med citronsås betor och sparris
Foto: Köket

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv

Abba - Citronsås - Produktbild
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500-600 g laxsida
  • 1 förp Abba Middagsklart Citronsås
  • salt
  • peppar
  • 5 gulbetor
  • 3 polkabetor
  • 250 g grön sparris
  • färsk persilja, till garnering

Gör så här

  1. Skala och koka gulbetorna mjuka.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg upp laxen på en oljad form. Häll över Abba Middagsklart Citronsås, krydda med salt och peppar och tillaga i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills laxen är klar.
  3. Råhyvla 3 sparrisar med hjälp av en potatisskalare och hyvla polkabetor fint, enklast med en mandolin. Lägg i kallt vatten fram till servering.
  4. Koka resterande sparris mjuk tillsammans med gulbetorna när ca 3 minuter återstår.
  5. Lägg upp allting på plåten med lax, garnera med hyvlad sparris och eventuellt lite persilja.
30 april 2018