Laxpaket med primörer med vispat citronsmör

Laxpaket med primörer med vispat citronsmör

12 ingredienser

30 min

Laxpaket med vårens och sommarens härliga smaker! Lax, färskpotatis, sparris, rödlök och citron blir en riktig smakbomb när du tillagar det i ett paket i ugn eller på grillen. Servera med Briska Alkoholfri Demi-sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5%.

Tips från Briska!
Briska Alkoholfri Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5%

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Alkoholfri Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5%

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfilé med skinn
  • 250 g grön sparris
  • 1 rödlök
  • 600 g färskpotatis, kokt
  • färsk persilja
  • 40 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Citronsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 kruka färsk gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen eller använd kokt potatisen från gårdagens rester. Dela potatisen i halvor
  2. Bryt bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skala och skiva rödlöken.

I ugnen

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör ett paket av dubbla bakplåtspapper, lägg i lax, potatis, sparris, rödlök, persilja och en klick smör. Krydda med salt och peppar och förslut väl. Tillaga paketen i ugnen i ca 15-20 minuter.

På grillen

  1. Gör ett paket av grillfolie, lägg i lax, potatis, sparris, rödlök och en klick smör. Krydda med salt och peppar och förslut väl. Lägg paketen på grillen över indirekt värme tills innertemperaturen är 54˚C, ca 10-12 minuter.

Vispat citronsmör

  1. Vispa det rumsvarma smöret vitt och fluffigt. Hacka gräslöken fint och vänd ner i smöret. Smaka av med citronzest, citronsaft och salt.
  2. Servera smöret tillsammans med laxpaketet och en väl kyld Briska Alkoholfri Demi-sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5%.
TIPS!
Fler tips!
Briska Toast med smörstekt persika och burrata

Fler tips!

Här hittar du fler tips och festliga recept med Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer