Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

19 röster
30 m
4

Läckra små snittar som toppas med wasabimajonnäs, salmalax och forellrom. Perfekt som snacks till drinken eller som inslag på buffén.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 150 g färsk lax (t.ex. salma eller fröya)
  • 1 baguette
  • ca 4 tsk wasabipasta
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt, nymalen peppar
  • 40 g forellrom
  • 1 liten bunt gräslök
  • 2 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär baguetten i mycket tunna skivor.
  3. Lägg ut skivorna på en plåt. Rosta i ugnen tills de är helt torra och fått lite gyllene färg, ca 8 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  4. Blanda majonnäsen med wasabi, soja och honung. Rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  5. Finhacka gräslöken. Skär laxen i tunna skivor, ca 3 mm.
  6. Lägg laxen på crostiniskivorna. Spritsa eller lägg en liten klick majonnäs på laxen och toppa med forellrom, sesamfrön och gräslök.
24 mars 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept