• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laxcarpaccio med rostade pinjenötter och basilika

Laxcarpaccio med rostade pinjenötter och basilika
Dante Zia
Dante Zia

Laxcarpaccio med rostade pinjenötter och basilika

7 steg att laga

9 ingredienser

15-20 m

En riktigt läcker laxcarpaccio med smakrik vinegrette och pinjenötter! Enkelt att laga men alltid en vinnande rätt både till vardag och helg.

Ingredienser

  • 200-250 g laxfilé

Vinegrette

  • 2 msk honung
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 salt

Garnering

  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • basilika, hackad
  • havssalt

Gör så här

  1. Dela laxfilén i stavar (ca 2x2x8 cm).
  2. Värm ett grilljärn tills du inte kan hålla handen 4 cm ovanför järnet i mer än 4 sekunder. Det ska vara riktigt riktigt varmt!
  3. Rulla laxen i grilljärnet när den släpper från järnet. Tar ca 10-15 sekunder om järnet är riktigt riktigt varmt.
  4. Låt laxen svalna i kylskåpet. Dela den sedan i 5 mm tjocka skivor. Dessa moment kan med fördel göras timmar innan det är dags för servering.
  5. Vinegrette
    Vispa ihop honung, citronsaft och balsamvinäger. Tillsätt olivoljan och en nypa salt. Detta kan också förberedas innan servering.
  6. Servering
    Placera laxskivorna på en platt tallrik. Ringla över vinegretten och strö över havssalt.
  7. Strö över de rostade pinjenötterna och garnera med hackad basilika. Njut!