Laxcarpaccio med senapssås

Laxcarpaccio
Foto: TV4

Carpaccio är en stor tunn skiva riktigt fint rått kött eller rå fisk. Det är viktigt att du har riktigt fin lax och att den är mycket tunt skivad. Varianten med en skiva färsk och en skiva rökt lax är extra gott.

18 maj 2009
4

Du behöver

  • 400 g rå, pinfärsk lax i tunna skivor
  • 2 citroner
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 dl Colmans senapspulver
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 0,5 dl matolja
  • krossad svartpeppar

Gör så här

  1. Senapssås
    Vispa senapspulver, sirap, äggula och vatten till en jämn smet. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle, vispa kraftigt hela tiden. Den färdiga såsen ska vara blank och tjock. Servera såsen kylskåpskall. Vill du ha tunnare sås blandar du bara ut med vatten till önskad styrka.
  2. Skivar du själv laxen så använd en tunn, riktigt vass laxkniv. Lägg 2 laxskivor på varje tallrik. Putsa champinjonerna, skiva dem tunt och fördela dem på tallrikarna.
  3. Droppa, eller spritsa tunt, senapssåsen över och vrid några varv på svartpepparkvarnen över varje portion. Lägg till sist en halv citron på varje tallrik.
Kommentera receptet

Fler goda recept