Lax mélange i endiveblad, serveras med pilgrimsmusslor

Foto: TV4
Lax mélange i endiveblad, serveras med pilgrimsmusslor
16 ingredienser
30m
Förrätt med krämig, gravad lax i endiveblad, samt vitlökstekta pilgrimsmusslor med laxrom.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Lax melange
- 300 g gravad lax, i små bitar
- 8 blad endive
- 4 msk majonnäs
- 6 msk yoghurt
- 1 msk rödlök, hackad
- 0,5 tsk tomatpuré
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1 msk dill, torkad eller hackad färsk
- 0,5 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
- dillkvist, till garnering
- skivor citron, till garnering
Pilgrimsmusslor med vitlök och laxrom
- 8 pilgrimsmusslor
- smör, till stekning
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 4 tsk laxrom, till garnering
Gör så här
Lax mélange
- Blanda majonnäs och yoghurt.
- Tillsätt gravad lax, rödlök, tomatpuré, fransk senap och dill.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg 1 msk av röran i varje endivblad och garnera med dillkvistar och skivad citron.
- Servera två fyllda blad per person.
Pilgrimsmusslor med vitlök och laxrom
- Lägg en klick smör i stekpannan.
- Fräs musslorna hastigt, ca en minut på var sida, i ett ej för hett järn.
- När musslorna vänds, tillsätt en pressad vitlök.
- Lägg upp två på varje laxtallrik ovan.
- Droppa över det smälta vitlökssmöret och garnera med laxrom. Servera genast.