Lax mélange i endiveblad, serveras med pilgrimsmusslor

30m
4
Lax mélange i endiveblad, serveras med pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Förrätt med krämig, gravad lax i endiveblad, samt vitlökstekta pilgrimsmusslor med laxrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 september 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4

Du behöver

Lax melange

  • 300 g gravad lax, i små bitar
  • 8 blad endive
  • 4 msk majonnäs
  • 6 msk naturell yoghurt
  • 1 msk rödlök, hackad
  • 0,5 tsk tomatpuré
  • 0,5 tsk fransk senap
  • 1 msk dill, torkad eller hackad färsk
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • dillkvistar, till garnering
  • skivor citron, till garnering

Pilgrimsmusslor med vitlök och laxrom

  • 8 pilgrimsmusslor
  • smör, till stekning
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 4 tsk laxrom, till garnering

Gör så här

  1. Lax mélange
    Blanda majonnäs och yoghurt.
  2. Tillsätt gravad lax, rödlök, tomatpuré, fransk senap och dill.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg 1 msk av röran i varje endivblad och garnera med dillkvistar och skivad citron.
  5. Servera två fyllda blad per person.
  6. Pilgrimsmusslor med vitlök och laxrom
    Lägg en klick smör i stekpannan.
  7. Fräs musslorna hastigt, ca en minut på var sida, i ett ej för hett järn.
  8. När musslorna vänds, tillsätt en pressad vitlök.
  9. Lägg upp två på varje laxtallrik ovan.
  10. Droppa över det smälta vitlökssmöret och garnera med laxrom. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept