• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lax med sparris, grönkål och fläderdressing

Lax med sparris grönkål och fläderdressing
Foto: Filip Poon
Filip Poon
Filip Poon

Lax med sparris, grönkål och fläderdressing

2 steg att laga

11 ingredienser

5 m

Den här härliga rätten med lax tar 5 minuter att laga! Det gör den helt perfekt som vardagsmiddag när maten ska bli klar snabbt. Det blir en riktigt god laxrätt och något som hela familjen kommer gilla!

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 200 g lax, med skinn (fjällad)
  • salt
  • rapsolja
  • 1 förp grön sparris
  • 6 vita sparrisar
  • 2 dl grönkål
  • 1 msk smör
  • 1 kruka körvel (eller dill/persilja)

dressing

  • 4 msk fläderblomssaft, koncentrat (äppelsaft, citron eller päron funkar med)
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk champagnevinäger

Gör så här

  1. Salta och olja in laxen med rapsolja. Stek laxen med skinnsidan ner i en het panna, ha i sparrisen efter 2 minuter. Stek i 1 minut och ha i grönkålen. 
  2. Vispa ihop dressingen, vänd laxen i pannan och ha i smör och dressingen. Låt koka i nån minut och servera direkt med körvel.