Lax med sparris, grönkål och fläderdressing

10 röster
5 m
2
Lax med sparris grönkål och fläderdressing
Foto: Filip Poon
5 m
2

Du behöver

  • 200 g lax, med skinn (fjällad)
  • salt
  • rapsolja
  • 1 förp grön sparris
  • 6 vita sparrisar
  • 2 dl grönkål
  • 1 msk smör
  • 1 kruka körvel (eller dill/persilja)

dressing

  • 4 msk fläderblomssaft, koncentrat (äppelsaft, citron eller päron funkar med)
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk champagnevinäger

Gör så här

  1. Salta och olja in laxen med rapsolja. Stek laxen med skinnsidan ner i en het panna, ha i sparrisen efter 2 minuter. Stek i 1 minut och ha i grönkålen. 
  2. Vispa ihop dressingen, vänd laxen i pannan och ha i smör och dressingen. Låt koka i nån minut och servera direkt med körvel.
22 april 2019