Lättrimmad lax med gurka, senap, soja och shisokrasse

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Lättrimmad lax med gurka, senap, soja och shisokrasse

4

3 steg att laga

11 ingredienser

20 m

En fräsch och lättlagad förrätt med snabbrimmad lax, gurka och senapssås.

Tänk på att välja lax som går att äta rå (eller frys den minst 48 h innan tillagning).

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g laxfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 gurka
  • 1 msk senap (söt och gärna grov)
  • 2 msk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 1 ask shisokrasse
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor på ett fat. Strö över salt och vitpeppar så laxen ”snabbrimmas”.
  2. Skala och kärna ur gurkan, salta och rör runt. Slå bort vätskan som vattnas ur av saltet.
  3. Blanda senap, soja, honung och olja till en sås. Rippla såsen över laxen och toppa med gurkan, gräslök, krasse och några klyftor citron.