Sill- och nubbemacka

Sill- och nubbemacka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sill- och nubbemacka

Av: Lasse Kronér

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

En smörgås med flera olika sorters sill och en stänk snaps.

Ingredienser

portioner
  • 1 formbrödskiva
  • 1 msk olivolja

Till dressingen:

  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 2 inlagda sillbitar
  • 2 bitar senapssill
  • 2 bitar fransk löksill
  • 1 msk gräddfil
  • några droppar snaps

Gör så här

  1. Stek brödskivan gyllenbrun i smör.
  2. Finhacka ansjovisen.
  3. Lägg hacket i en skål.
  4. Blanda ihop vinäger, olja, senap och vatten i en skål.
  5. Doppa brödskivan i skålen.
  6. Hårdkoka ägget.
  7. Hacka gräslöken fint.
  8. Lägg ut sillen på brödet.
  9. Toppa med gräddfil och stänk över spriten.
  10. Ta av dressingen och lägg lite runtom.
  11. Hacka ägget och lägg på mackan, toppa sedan med lite gräslök.