Hacka chili och salladslök och blanda med skalade och grovhackade räkor i en skål. Skala och riv ingefäran och tillsätt den. Tillsätt olja och pressad lime och rör ihop.
Fyllning 2
Blanda chevré med grovhackad portobellosvamp i en skål. Tillsätt hackade valnötter och rör ihop.
Dumplings
Fukta kanterna på wontonarken. Lägg en liten klick fyllning i mitten och vik ihop till ett litet paket. Nyp åt i kanten så att det håller. Tillagas i ångkokare och därefter snabbt i stekpannan.
Dippsås 1
Blanda limejuice, råsocker, fisksås, risvinäger, fint hackat citrongräs, finriven ingefära, hackad chili och tunt skivad solovitlök i en skål.
Dippsås 2
Skala plommonen med en potatisskalare, dela och ta ut kärnan. Hacka katrinplommonen. Hacka pepparn. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt puttra på spisen ca 20 min. Mixa och låt svalna.