Lantbröd med tryffelcrème, svamp och prosciutto

Zeta Svampbruchetta med tryffelkräm
Foto: köket.se

Lantbröd med tryffelcrème, svamp och prosciutto

16 ingredienser

25 min

En riktigt god förrätt som de allra flesta gillar! Passar lika bra till höstens middagar som lyxig förrätt till nyårsafton.

Zeta Crème av svamp med tryffel
Zeta tryffelcrème ny

Zeta Crème av svamp med tryffel

En aromatisk crème på svamp som smaksatts med tryffel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lantbröd
  • ca 50 g kantareller
  • ca 50 g champinjoner
  • 4 skivor Zeta Prosciutto Crudo
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • färsk persilja, hackad (till garnering)
  • Zeta Rapsolja (till stekning)

Tryffelcrème:

  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk Zeta vitvinsvinäger
  • 2 dl Zeta Rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 dl Zeta Crème av svamp med tryffel (eller efter smak)

Gör så här

Tryffelcrème

  1. Börja med att göra tryffelcrèmen. Bra om alla ingredienser har samma temperatur, då minskar risken för att aiolin ska skära sig.
  2. Vispa ihop äggulan, vinäger och senap.
  3. Häll sedan försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.
  4. Rör ner den hackade vitlöken, tryffelcrèmen från Zeta och smaka av med salt och peppar. (Om aiolin blir för tjock, späd med några droppar vatten).
  5. Rensa och skiva svamparna och stek dem i en panna tills svamparnas vätska ångats bort.
  6. När vätskan är borta, tillsätt olja och den skivade löken, den hackade vitlöksklyftan och stek tillsammans med svampen under fem minuter. Krydda med salt och peppar.
  7. Montera lantbröden med tryffelcrèmen, svampblandningen, prosciutton och toppa med den hackade persiljan.
TIPS!
Zeta tipsar!
Antipasti med mozzarella, prosciutto och bruschetta

Zeta tipsar!

Här får du massor av goda tips och recept på italiensk mat och delikatesser.

Läs mer