I samarbete med Zeta

Lantbröd med tryffelcrème, svamp och prosciutto

0 röster
25 m
4

En riktigt god förrätt som de allra flesta gillar! Passar lika bra till höstens middagar som lyxig förrätt till nyårsafton.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor lantbröd
  • ca 50 g kantareller
  • ca 50 g champinjoner
  • 4 skivor Zeta prosciutto
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • Färsk persilja, hackad (till garnering)
  • Rapsolja (till stekning)

Tryffelcrème/ tryffelaioli:

  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk Zeta vitvinsvinäger
  • 2 dl Zeta rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0,5 dl Zeta tryffelcrème (eller efter smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tryffelcrème
    Börja med att göra tryffelcrèmen. Bra om alla ingredienser har samma temperatur, då minskar risken för att aiolin ska skära sig.
  2. Vispa ihop äggulan, vinäger och senap.
  3. Häll sedan försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.
  4. Rör ner den hackade vitlöken, tryffelcrèmen från Zeta och smaka av med salt och peppar. (Om aiolin blir för tjock, späd med några droppar vatten).
  5. Rensa och skiva svamparna och stek dem i en panna tills svamparnas vätska ångats bort. När vätskan är borta, tillsätt olja och den skivade löken, den hackade vitlöksklyftan och stek tillsammans med svampen under fem minuter. Krydda med salt och peppar.
  6. Montera lantbröden med tryffelcrèmen, svampblandningen, prosciutton och toppa med den hackade persiljan.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...