Langos med ost, potatis och stenbitsrom

75 röster
1 h
4
Langos med ost, potatis och stenbitsrom
Foto: TV4
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Deg

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 dl ost, riven
  • 8 potatisar, tunt skivade
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Börja med att blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till degen. Arbeta till en smidig deg. Om degen känns kladdig kan du tillsätta mer mjöl efter hand. 
Plasta och låt ligga ca 10 minuter.

  3. Riv ost och skiva potatisen tunt.
  4. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut tunt och lägg på bakplåtspapper.

  5. Bre på lite creme fraiche (använd bara 1 dl totalt) och toppa med ost och potatis. 
Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter tills potatisen blivit mjuk och brödet fått rejält med färg.

  6. Ta ut och toppa med rom, gräslök och lite kall creme fraiche. Krydda med salt och peppar.
27 april 2019