Krydda lammytterfilén med salt och peppar. Stek i stekpanna i smör tills gyllene runt omkring, stek sedan färdigt i ugn 100 grader till en innertemperatur av 58 grader.
Vid servering, stek vitlök, 1 kvist repad rosmarin och 3 kvistar repad timjan i 50 g smör. Skiva köttet och häll på det varma smöret och örterna över hela rätten.
Tomatkompott
Fräs schalottenlök med i 0,5 dl olivolja med 1 kvist finhackad rosmarin, samt 2 kvistar finhackad timjan. Tillsätt tomater och låt steka 1 minut, tillsätt sherryvinäger och låt koka 1 minut tillsätt kalvfond och koka hastigt ihop till fin smak.
Mannagryn
Koka mannagrynen med hönsbuljong precis som en gröt, när den är tjock och färdig tillsätt 0,5 dl olivolja, 50 g smör och parmesanosten. Smaka av med salt och servera genast.