Auberginegryta med lamm
Auberginegryta med lamm
12 ingredienser
En mättande gryta på aubergine och lamm. För fyra personer!
Ingredienser
- 500 g lamm (eller nötkött)
- 1 gul lök
- 2 msk svenskt smör
- 1 tsk chili limekrydda
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 tsk grillkrydda
- 1 förp krossade tomater
- 4 dl vatten
- 1 aubergine
- 100 g persiska lape (gula ärtor)
- 1 citron, pressad saften (eller lime)
- salt
Gör så här
- Skär köttet i bitar, cirka 2x2 cm.
- Skala och hacka löken.
- Bryn löken i 1 msk smör i en kastrull, tillsätt kött och kryddor och fortsätt bryna ett par minuter.
- Häll i krossade tomater och låt koka upp.
- Tillsätt vatten och ärtor. Koka under lock på svag värme cirka 1 tim (i tryckkokare 20 min).
- Skär aubergine i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i smör på båda sidor.
- Lägg ner det i grytan mot slutet. ( när cirka 5 min återstår).
- Tillsätt citronsaft och smaka av med salt.
- Servera med ris.