• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

Kycklingsoppa med citrongräs och koriander
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

4 steg att laga

15 ingredienser

20 m

En asiatisk soppa med få kalorier passar bra på en fastedag för dig som äter enligt 5:2. Variera soppan genom att lägga i lax eller torsk i stället för kyckling. /Ulrika

180 kcal/portion

Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stjälk citrongräs
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 8 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 kycklingfiléer
  • 100 g färsk minimajs
  • 100 g sockerärtor
  • 4 salladslökar
  • 1 limefrukt, saften av
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
  2. Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull. Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken. Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander. Smaka av med salt och peppar och servera.