Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

Kycklingsoppa med citrongräs och koriander
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

38

4 steg att laga

15 ingredienser

20 m

En asiatisk soppa med få kalorier passar bra på en fastedag för dig som äter enligt 5:2. Variera soppan genom att lägga i lax eller torsk i stället för kyckling. /Ulrika

180 kcal/portion

Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 stjälk citrongräs
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 8 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 kycklingfiléer
  • 100 g färsk minimajs
  • 100 g sockerärtor
  • 4 salladslökar
  • 1 limefrukt, saften av
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
  2. Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull. Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken. Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander. Smaka av med salt och peppar och servera.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer