Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

20 m
4
Kycklingsoppa med citrongräs och koriander
Foto: Malte Danielsson
20 m
4

Du behöver

  • 2 stjälkar citrongräs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 8 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 kycklingfiléer
  • 100 g färsk minimajs
  • 100 g färska sockerärter
  • 4 salladslökar
  • 1 lime, saften av
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
  2. Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull. Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken. Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander. Smaka av med salt och peppar och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept