100 g fiskbuljong (hemgjord eller om du köper en färdig)
ev salt
Bönor
200 g blandade bönor (vaxböna eller liknande)
Fermenterade jordgubbar
4 jordgubbar, omogna (eller annat syrligt bär)
salt
Gör så här
Kungsfisk
Skär fiskfilén fri från ben och skinn (spara benen till fond). Salta lite lätt och låt stå i kylen i 30 minuter. Skär sedan fisken så tunt du kan med kniv.
Rostad fiskbuljong
Blanda bonitoflakes, kombualg och vatten i en kastrull. Sjud upp och låt stå på svag värme i ca 15 minuter eller längre.
Sila av och smaka upp med fiskfonden och eventuellt lite salt.
Bönor
Koka upp saltat vatten och sjud bönorna i ca 1 minut. Skär dem sedan i tunna strimlor.
Fermenterade jordgubbar
Lägg jordgubbarna i en vacuumpåse med 4% salt och förslut den. Låt ligga i rumstemperatur i 2 veckor sen i kylen i 2 veckor.
Servering
Lägg fisken på en sida av skålen och de strimlade bönorna på den andra. Toppa med jordgubbar och koka upp buljongen och häll över ca 0,5 dl på fisken.