Kryddrostade kikärtor

Kryddrostade kikärtor
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kryddrostade kikärtor

8 ingredienser

35 m

Rostade kikärtor smaksatta med vitlök, kanel, ingefära och chiliflakes. Enkelt och gott snacks till mingel eller fredagsmys.

Ingredienser

  • 1 förp färdigkokta kikärtor [ca 350 g]
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av kikärterna, skölj och låt rinna av väl.
  3. Blanda olja, vitlök, kryddor och salt i en bunke. Tillsätt kikärterna och blanda ordentligt.
  4. Sprid ut dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills de är krispiga.