• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Krossad färskpotatis med varmrökt lax

3 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme)
  • 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja
  • salt
  • 600 g varmrökt lax
  • dill (sallad eller andra späda blad)

Gör så här

  1. Skölj och skrubba potatisen om den är otvättad. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är mjuk och låt ånga av.
  2. Rör samman den avrunna gräddfilen med ramslöken och smaka av med salt.
  3. Lägg i potatisen och krossa den lätt med en träslev, vänd runt. Lägg gräddfilspotatisen i en plastfilmsklädd liten form och ställ kallt minst en timme innan potatisen skärs upp.
  4. Servera gräddfilspotatisen med rökt lax eller annan rökt fisk. Toppa med dill eller andra örter.
24 juli 2020