Krossad färskpotatis med varmrökt lax
Krossad färskpotatis med varmrökt lax
6 ingredienser
40 m
Vad är väl härligare än krossad färskpotatis med gräddfil, ramslök och varmrökt lax? Perfekt sommarmat!
Ingredienser
- 600 g färskpotatis
- 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme)
- 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja
- salt
- 600 g varmrökt lax
- dill (sallad eller andra späda blad)
Gör så här
- Skölj och skrubba potatisen om den är otvättad. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är mjuk och låt ånga av.
- Rör samman den avrunna gräddfilen med ramslöken och smaka av med salt.
- Lägg i potatisen och krossa den lätt med en träslev, vänd runt. Lägg gräddfilspotatisen i en plastfilmsklädd liten form och ställ kallt minst en timme innan potatisen skärs upp.
- Servera gräddfilspotatisen med rökt lax eller annan rökt fisk. Toppa med dill eller andra örter.