Räk- och gnocchirätt
Räk- och gnocchirätt
11 ingredienser
Färsk gnocchi som numera finns i de flesta affärer är mycket användbart. Var försiktig med rosmarinmängden – den kan lätt ta överhanden.
Ingredienser
- 600 g färsk gnocchi
- 1 paprika
- 250 g broccoli
- 2 klyftor vitlök
- 100 g sockerärtor
- flytande margarin, att steka i (eller olja)
- 400 g skalade räkor
- 1 tsk rosmarin, stött
- 0,5 dl ströbröd
- färsk bladpersilja, finhackad
- parmesanost, riven
Gör så här
- Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet.
- Skär paprikan i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala och pressa vitlöken. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna. Tillsätt räkor och rosmarin. Lägg alltsammans åt sidan. Stek gnocchin så att den får lite färg. Strö på ströbröd och rör om. Ströbrödet ska också få lite färg. Blanda alltsammans och strö på bladpersilja och riven parmesanost.