Krispig wontontartelett med gravad lax

Krispig wontontartelett med gravad lax
Foto: Tv4
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Krispig wontontartelett med gravad lax

9 ingredienser

20 m

Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön kommer snabbt bli en ny favorit i jul.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 förp wontonplattor (går även bra med filodeg)
  • 50 g gravad lax
  • olja (till fritering)

Senapskräm

  • 1 ägg
  • 2 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 5 msk rapsolja

Gör så här

  1. Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
  2. Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de blir varma och doftar gott.
  3. Skär wontondegen i 12 stycken 4x4 cm stora rutor och fritera i fritös eller kastrull på 180 grader i 2 minuter. Här man kan välja om man vill fritera dem platta eller lägga rutorna i tartelettformar och fritera. Låt svalna.
  4. Fyll botten av tarteletterna med senapssåsen.
  5. Dela laxskivorna i två dela och rulla ihop, ställ sedan en halva i varje tartelett. Toppa med krossade fänkålsfrön.