Krispig torsk i ugn

POPULÄRT
krispig torsk i ugn
Foto: Helén Pe
Tareq Taylor Kökets middagSara Ask
Tareq Taylor Kökets middagSara Ask

Krispig torsk i ugn

13 ingredienser

45 min

Enkel lyx när den är som allra bäst. Perfekt tillagad torsk får ett ljuvligt täcke av krispigt bröd och riven lagrad ost. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g]
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 msk citronskal, finrivet
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg)
  • 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost)
  • 300 g körsbärstomater (på kvist)

Till servering

  • potatis, kokt och pressad
  • sallad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft.

  2. Lägg fisken i en smord ugnsform och gnid in den runt om med salt, peppar, citronskal och juice.

  3. Blanda olja, dragon, persilja, bröd och ost i en skål.
  4. Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.

  5. Lägg körsbärstomaterna hela bredvid.

  6. Tillaga mitt i ugnen i 15–25 minuter eller tills ytan är gyllene och fisken är klar i mitten. Om du har en termometer ska innertemperaturen vara cirka 
52 grader.
  7. Servera med pressad potatis och gärna en grönsallad.