Krispig torsk i ugn
Krispig torsk i ugn
13 ingredienser
45 min
Enkel lyx när den är som allra bäst. Perfekt tillagad torsk får ett ljuvligt täcke av krispigt bröd och riven lagrad ost. Mums!
Ingredienser
- 6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g]
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk malen svartpeppar
- 0,5 msk citronskal, finrivet
- 1 msk citronsaft, färskpressad
- 1 dl olivolja
- 1 msk färsk dragon, hackad
- 1 dl persilja, hackad
- 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg)
- 2 dl lagrad ost, riven (t ex västerbottensost)
- 300 g körsbärstomater (på kvist)
Till servering
- potatis, kokt och pressad
- sallad
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
- Lägg fisken i en smord ugnsform och gnid in den runt om med salt, peppar, citronskal och juice.
- Blanda olja, dragon, persilja, bröd och ost i en skål.
- Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.
- Lägg körsbärstomaterna hela bredvid.
- Tillaga mitt i ugnen i 15–25 minuter eller tills ytan är gyllene och fisken är klar i mitten. Om du har en termometer ska innertemperaturen vara cirka 52 grader.
- Servera med pressad potatis och gärna en grönsallad.