Krämiga tryffelsnittar med sparris

Krämiga tryffelsnittar med sparris

9 ingredienser

30 min

Busenkla men riktigt lyxiga snittar till minglet, nyårsafton eller festen. Frasig smördeg, smakrik Philadelphia tryffel och sparris slungad i olivolja. Mums!

Philadelphia tryffel
Philadelphia tryffel 2021

Philadelphia tryffel

Fräsch och krämig färskost med en delikat smak av sommartryffel.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner snittar
  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • 150 g Philadelphia Tryffel
  • 250 g grön sparris
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ev parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut smördegsrullen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla smördegen med ett uppvispat ägg och strö över lite riven parmesan. Grädda i ugnen ca 8-10 minuter.
  3. Skär av lite i nedre träiga änden av sparrisen. Koka upp en kastrull med vatten och låt sparrisen sjuda snabbt, i 2-5 minuter. Ta upp sparrisen och låt ånga av. Dela ner till mindre bitar och vänd runt med lite olivolja, salt och peppar.
  4. Skär upp smördegen i lagom stora rutor. Bred på Philadelphia tryffel, fördela sparrisen och avsluta med ett flarn parmesan på varje snitt.
TIPS!
Fler tips!
Citruscheesecake i glas med champagnegelé

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer