Busenkla men riktigt lyxiga snittar till minglet, nyårsafton eller festen. Frasig smördeg, smakrik Philadelphia tryffel och sparris slungad i olivolja. Mums!
Fräsch och krämig färskost med en delikat smak av sommartryffel.
Läs mer
Ingredienser
snittar
1 förp smördeg
1 ägg, uppvispat
1-2 dl parmesanost, riven
150 g Philadelphia Tryffel
250 g grön sparris
olivolja
salt
peppar
ev parmesanost, hyvlad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut smördegsrullen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla smördegen med ett uppvispat ägg och strö över lite riven parmesan. Grädda i ugnen ca 8-10 minuter.
Skär av lite i nedre träiga änden av sparrisen. Koka upp en kastrull med vatten och låt sparrisen sjuda snabbt, i 2-5 minuter. Ta upp sparrisen och låt ånga av. Dela ner till mindre bitar och vänd runt med lite olivolja, salt och peppar.
Skär upp smördegen i lagom stora rutor. Bred på Philadelphia tryffel, fördela sparrisen och avsluta med ett flarn parmesan på varje snitt.