Krämig toast skagen

koket.se
Krämig toast skagen
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämig toast skagen

11 ingredienser

20 m

Toast skagen är alltid en uppskattad rätt. Den här versionen blir riktigt krämig och smakrik med wasabi. Perfekt att testa i veckan!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g skalade räkor
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 limefrukt, pressad saft + zest
  • 1 röd chilifrukt, mild och finhackad
  • 0,5 tsk wasabi
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 1 knippe dill
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd (eller formfranska)

Gör så här

  1. Lägg räkorna i en sil och låt rinna av väl om du använder räkor i lag. Torka eventuellt av dem med lite hushållspapper för att suga bort en del vätska.
  2. Vispa ihop crème fraîche, olivolja och limezest. Blanda sedan ner chili, wasabi, honung, limejuice och dill. Vänd slutligen ner räkorna och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
  3. Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna. De ska få lite färg och blir frasiga.
  4. Lägg upp brödskivorna på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa med dill. Servera med en limeklyfta vid sidan om.