• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig rödkålssallad - se & gör

Krämig rödkålssallad - se & gör
Sandra Mastio
Sandra Mastio

Krämig rödkålssallad - se & gör

3 steg att laga

9 ingredienser

15 m

Såhär gör du högtidernas bästa rödkålssallad! Sandra Mastio visar steg för steg hur.

Ingredienser

8 portioner
  • 550 g rödkål, på burk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 dl russin
  • 1 syrligt äpple
  • 1 dl valnötter, rostade

Gör så här

  1. Låt rödkålen rinna av i en sil. Blanda dijonsenap med persilja, crème fraiche, salt och peppar samt russin.

  2. Skär äpplena i tunna klyftor och hacka nötterna grovt. Spara en matsked av både äppelklyftor och nötter. 

  3. Blanda alla ingredienser med krämen och kålen, lägg upp på ett vackert fat och toppa med dina sparade ingredienser samt lite hackad persilja.