Krämig potatis- och purjolökssoppa

Krämig potatis- och purjolökssoppa

11 ingredienser

30 min

En klassisk och god rensa-kylskåpet-rätt på potatis, purjolök, citron, buljong och Philadelphia. Gott och enkelt recept som passar perfekt till vardagsmiddag. Det går självklart bra att byta ut färsk timjan till torkad, eller till annan färsk ört som du har hemma!

Räddad med Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 300 g mandelpotatis (alt. annan fast potatis)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 purjolök
  • färsk timjan, 2-3 kvistar
  • 25 g smör
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt
  • 0,5 citron, saft och zest

Topping

  • krasse
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär ner i mindre bitar, skiva purjolöken och hacka vitlöken. Fräs med timjan och smör.
  2. Tillsätt Philadelphia, vatten och buljong. Låt småputtra ca 15-20 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med citron och salt. Blir den för tjock så späd med lite buljong eller mjölk.
  3. Toppa soppan med lite citronzest, olivolja, peppar och eventuellt krasse eller annan ört.
  4. Servera med en smörgås med Philadelphia på.
TIPS!
Räddad med Philadelphia!
Krämig risotto med Philadelphia

Räddad med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som på något vis alltid lyckas bli över.

Läs mer