Krämig matjessill med örter, pepparrot och senap

Krämig matjessill med örter, pepparrot och senap
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Krämig matjessill med örter, pepparrot och senap

282

4 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Snabblagad sill som får sin krämighet från turkisk yoghurt och örtig smak från dill, persilja och basilika. 

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 400 g hela matjessillfiléer (spara lagen)
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 20 g färsk pepparrot
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk skånsk senap

Gör så här

  1. Häll av sillen och spara ca 1 dl av spadet. Skär sillen i mindre bitar på snedden.
  2. Mixa örterna med spadet från förpackningen till en grön puré. Blanda med yoghurten.
  3. Riv pepparroten. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva löken tunt.
  4. Blanda ihop örtyoghurt, pepparrot, vitlök, rödlök och senap med sillen.