Krämig lax med citronsås och havreris

Frebaco Krämig lax med citronsås och havreris
Foto: Köket.se

Krämig lax med citronsås och havreris

11 ingredienser

20 min

Hela familjens favoriträtt! Den perfekta vardagsrätten eftersom den inte tar mer än 20 minuter att laga.

Svenskt havreris
Frebaco Kvarn havreris NY 2023

Svenskt havreris

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Lax

  • 4 laxfiléer

Citronsås

  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 citron
  • 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • ev färska räkor
  • färsk dill

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till citronsåsen. Häll över laxfiléerna. Tillaga i ugn ca 10 minuter tills laxen är genomstekt men med liten kärna.
  5. Toppa laxen med räkor och dill för extra lyxkänsla. Servera med havreris.
TIPS!
Fler tips
Frebaco Sparrisrisotto med vitt vin, hasselnötter och brynt smör

Fler tips

Goda recept till vardag och helg från Frebaco Kvarn.

Läs mer