Krämig lax med citronsås

POPULÄRT
Frebaco Krämig lax med citronsås och havreris
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämig lax med citronsås

11 ingredienser

20 min

Hela familjens favoriträtt! Den perfekta vardagsrätten eftersom den inte tar mer än 20 minuter att laga.

Ingredienser

portioner

Lax

  • 4 laxfiléer

Citronsås

  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 kruka färsk dill, hackad
  • 1 citron, skal och saft
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 port havreris
  • ev färska räkor
  • färsk dill

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
  4. Blanda ihop matlagningsgrädde, crème fraiche, hummerfond och gurkmeja i en bunke. Tillsätt hackad dill och riven zest från en citron. Smaka av med citronsaft och salt.
  5. Häll såsen över laxfiléerna. Tillaga i ugn ca 10 minuter tills laxen är genomstekt men med liten kärna.
  6. Toppa laxen med räkor och dill för extra lyxkänsla. Servera med havreris.