Heta räkor

Heta räkor
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Heta räkor

7 ingredienser

15 min

De här räkorna passar lika bra som en förrätt tillsammans med ett gott bröd, som till huvudrätt ihop med valfritt tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gul lök (liten)
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 msk sambal oelek
  • 1 dl olja
  • 1 dl vitt vin
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och stek den tillsammans med den pressade vitlöken och sambal oelek i oljan. Låt det inte ta färg.
  2. Tillsätt de oskalade räkorna och vänd dem i pannan så att såsen fördelas. Låt fräsa någon minut.
  3. Häll i vinet och vänd runt allt. Lägg upp räkorna i skålar och slå över skyn.
  4. Servera räkorna tillsammans med bröd som doppas i såsen.