Heta räkor

47 röster
15 min
4
Heta räkor
Foto: Fredrik Sandin Carlson

De här räkorna passar lika bra som en förrätt tillsammans med ett gott bröd, som till huvudrätt ihop med valfritt tillbehör.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gul lök, liten
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 msk sambal olek
  • 1 dl olja
  • 1 dl vitt vin
  • bröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och stek den tillsammans med den pressade vitlöken och sambal oelek i oljan. Låt det inte ta färg.
  2. Tillsätt de oskalade räkorna och vänd dem i pannan så att såsen fördelas. Låt fräsa någon minut.
  3. Häll i vinet och vänd runt allt. Lägg upp räkorna i skålar och slå över skyn.
  4. Servera räkorna tillsammans med bröd som doppas i såsen.
25 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...