Heta räkor

40 röster
15 min
4
Heta räkor
Foto: Fredrik Sandin Carlson

De här räkorna passar lika bra som en förrätt tillsammans med ett gott bröd, som till huvudrätt ihop med valfritt tillbehör.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 liten gul lök
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 msk sambal olek
  • 1 dl olja
  • 1 dl vitt vin
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och stek den tillsammans med den pressade vitlöken och sambal oelek i oljan. Låt det inte ta färg.
  2. Tillsätt de oskalade räkorna och vänd dem i pannan så att såsen fördelas. Låt fräsa någon minut.
  3. Häll i vinet och vänd runt allt. Lägg upp räkorna i skålar och slå över skyn.
  4. Servera räkorna tillsammans med bröd som doppas i såsen.
25 november 2010

Laddar fler recept