Kräfttoast med pepparrotsost och caviar

15 m
4
Kräfttoast med pepparrotsost och caviar
Foto: TV4

God toast som toppas med kräftröra med pepparrot och rödlök samt en klick caviar.

Dryckestips: Vitt vin La Gascogne gros manseng, 2013

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 september 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15 m
4

Du behöver

  • 300 g kräftstjärtar
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 100 g pepparrotsost
  • 1 citron, rivet skal
  • svartpeppar, efter smak
  • 2 msk rödlök, hackad
  • 4 skivor bröd
  • smör, till stekning
  • 80 g caviar

Garnering

  • 4 salladsblad
  • 4 små kvistar dill
  • 4 klyftor citron

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt om du använder inlagda eller frysta. Lägg hälften av dem åt sidan och skär resten i grova bitar.
  2. Blanda ut de skurna kräftstjärtarna med crème fraiche, pepparrotsost, rivet citronskal, peppar och rödlök. Smaka av ordentligt.
  3. Kantskär bröd och stek i smör på båda sidor. Fördela kräftröran ovanpå och toppa med de sparade kräftstjärtarna, caviar och extra gräslök. Garnera tallriken med sallad. dill och citron
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept