Kräfttoast med pepparrotsost och caviar

15 m
4
Kräfttoast med pepparrotsost och caviar
Foto: TV4

God toast som toppas med kräftröra med pepparrot och rödlök samt en klick caviar.

Dryckestips: Vitt vin La Gascogne gros manseng, 2013

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 september 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15 m
4

Du behöver

  • 300 g kräftstjärtar
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 100 g pepparrotsost
  • 1 citron, rivet skal
  • svartpeppar, efter smak
  • 2 msk rödlök, hackad
  • 4 skivor bröd
  • smör, till stekning
  • 80 g caviar

Garnering

  • 4 salladsblad
  • 4 små kvistar dill
  • 4 klyftor citron

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt om du använder inlagda eller frysta. Lägg hälften av dem åt sidan och skär resten i grova bitar.
  2. Blanda ut de skurna kräftstjärtarna med crème fraiche, pepparrotsost, rivet citronskal, peppar och rödlök. Smaka av ordentligt.
  3. Kantskär bröd och stek i smör på båda sidor. Fördela kräftröran ovanpå och toppa med de sparade kräftstjärtarna, caviar och extra gräslök. Garnera tallriken med sallad. dill och citron
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept