Kräftspad till färdigkokta kräftor

57 röster
4
Kräftspad till färdigkokta kräftor
Foto: TV4

Det finns lika många "världens bästa kräftspad" som det finns kockar. Det här är perfekt att använda när du vill höja smaken på helt vanliga köpekräftor.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 l vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 2 sockerbitar
  • 1 l lätt sammanpressade dillkronor
  • 1 gul lök, hel
  • 1 flaska porter

Gör så här

  1. Tina kräftorna till hälften.
  2. Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, halva mängden dillkronor, lök och porter och låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt.
  3. Lägg resterande dillkronor i bottnen på ett förvaringskärl som rymmer kräftorna. Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet.
3 augusti 2009

Laddar fler recept