• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kräftdipp

Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kräftdipp

4 steg att laga

9 ingredienser

20 m

En krämig dipp med kräftor kommer gör sig fint till kvällens middag. Perfekt som förrätt, tillbehör eller lyxigt snacks.

Ingredienser

4 portioner
  • ca 300 g kräftstjärt (i lake)
  • 1 dl smetana
  • 100 g fetaost
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk limesaft, färskpressad

Till servering

  • foccaia (eller chips)

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem.
  2. Blanda smetana, ost, koriander och chili. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  3. Vänd ner de hackade kräftstjärtarna.
  4. Servera med foccaia eller chips.