• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kräft- och räkröra på vitlöksstekt bröd

Kräft- och räkröra på vitlöksstekt bröd
Foto: TV4

Kräft- och räkröra på vitlöksstekt bröd

7 steg att laga

11 ingredienser

30m

Vitlöksstekt toast med kryddig kräft-och räkröra med krispigt bacon, toppad med dill.

Dryckesförslag:

Vin: Cava Pere Ventura Tresor


Öl: Scheider Weisse Tap 4, Ekologisk veteöl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 140 g tärnad bacon
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk
  • 1 tsk
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 formfranska
  • vitlökssmör
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 170 g räkor i lake
  • 1 tsk dill

Gör så här

  1. Stek bacon knaprigt.
  2. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp.
  3. Tillsätt chiliflakes, chimichurri, "heta drömmar" och sweetchilisås. Rör ihop, smaka av och låt vila utan värme.
  4. 

Skär bort kanterna på brödet
.
  5. Stek brödet i vitlökssmör tills du får en krispig yta.
  6. Rör ner räkorna och kräftstjärtarna, OBS! spara några till garnering.
  7. Servering
    Lägg en klick röra på toastbrödet. Garnera med räkor, kräftstjärtar och dill.