Kokt torsk med örtgrön sås

Kokt torsk med örtgrön sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt torsk med örtgrön sås

9 ingredienser

Färsk torsk ska aldrig överkokas. Håll ett öga på fisken och servera när den är just färdig.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor torsk, 3 cm tjocka (eller 600-800g koketorsk)
  • citron
  • salt

Sås:

  • 150 g smör
  • 2 ägg, hårdkokta och hackade
  • 1 purjolök, finskuren (liten)
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Droppa citron över torsken. Lägg den i kokande vatten med mycket salt. Koka upp under lock och tag kastrullen av värmen. Låt den stå tills köttet är vitt och släpper från benen.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och slå det heta smöret över.
  3. Ta upp fisken och lägg på fat. Strö över persilja och servera med sås och kokt potatis.