Jordärtskocksoppa med kycklingtoast

Foto: TV4
Jordärtskocksoppa med kycklingtoast
15 ingredienser
Kocklandslaget bjuder på en krämig soppa på jordärtskockor och en härlig toast med limekryddad kycklingfilé.
Ingredienser
- 4 dl jordärtskocka, skalad och i bitar
- 1 gul lök, hackad
- 6 dl vatten
- 2 tärningar hönsbuljong
- 1 förp Milda mat
- 1 dl persilja, plockad
- salt
- vitpeppar
Kycklingtoast
- 300 g kycklinglårfilé
- 1 limefrukt
- 3 msk crème bonjour
- 4 skivor danskt rågbröd
- krasse
- rödlök
- hasselnötter
Gör så här
- Fräs lök och jordärtskocka i rapsolja. Löken ska bli mjuk men ska inte få färg.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsgrädde och låt sjuda tills jordärtskockan är mjuk.
- Mixa soppan slät med persilja i en mixer. Smaksätt med salt och peppar.
- Toast: Lägg upp kycklinglårfiléerna i ugnsform. Riv skalet av limen över kycklingen och pressa ur saften. Salta och peppra kycklingen. Kör i ugn på 100° ånga och täckt med plastfilm eller kör i 100° varmluft.
- Bred brödet med crème bonjour, lägg på rödlöksringar, krasse och hasselnötter. Garnera sedan med kycklingen som har svalnat av lite innan servering.