Ugnsbakad lax med cashewnötter och citronbräserad potatis

Foto: TV4
Ugnsbakad lax med cashewnötter och citronbräserad potatis
17 ingredienser
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 2 msk rapsolja
- 1 dl cashewnötter, hackade
- 1 dl schalottenlök, hackad
- 1 tsk timjan
- 400 g potatis, tärnad
- 1 citron, rivet skal samt saften
- 1 gul lök, strimlad
- 5 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 dl svarta oliver
- 1 paprika, i bitar
- 4 tomater, i bitar utan kärnhuset
- salt
- peppar
- timjan
- 4 msk crème bonjour oliv
Gör så här
- Skär laxen i 4 jämna bitar, salta och peppra. Lägg på plåt med lite olja. Blanda nötter och lök med lite olja och timjan. Fördela på laxen och baka i ugnen i 120 grader i ca 10 minuter eller till laxens innertemperatur är 38 grader.
- Potatis: Koka potatisen mjuk i vattnet tillsammans med citron och lök. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt. Smaksätt med timjan, salt och peppar.
- Servera laxen och potatisen med lite av vätskan från plåten och klicka på lite av creme bonjuren.