Rostad blomkålssoppa med krutonger och rökt bog

Foto: TV4
Rostad blomkålssoppa med krutonger och rökt bog
12 ingredienser
En god vardagsrätt som dessutom är väldigt nyttig.
Ingredienser
- 500 g blomkål
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 gul lök
- 1 kycklingbuljongtärning
- 6 dl mjölk
- 0,5 dl Milda mat
- 5 dl vatten
- 0,5 citron
- salt
- 2 skivor rågbröd, i tärningar
- 4 skivor rökt bog
- krasse
Gör så här
- Hacka löken och vitlöken.
- Skär blomkålen i grova bitar och lägg på en plåt tillsammans med lök och vitlök. Rosta på 175 grader tills de är mjuka och fått gyllene färg.
- Koka upp vätskan med buljongen.
- Mixa blomkålen med vätskan till en slät soppa med stavmixer eller i en blender. Smaka av med citron och salt.
- Skär ner bogen och stek tills det börjar få färg och lägg i brödet och låt det bli krispigt. Lägg på papper för att suga upp överflödigt fett.
- Servera soppan med krutonger, bog och krasse.