Lammkotletter med tomat- och gurksallad

Lammkotletter med tomat- och gurksallad
Foto: TV4

Det är gott att grilla lamm på sommaren tillsammans med klassisk svensk sallad.

10 juni 2009
4

Du behöver

  • 8 st lammkotletter
  • 1 st bifftomat
  • 0,5 st gurka
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 2 st picklade jalapenos, skivade
  • 0,5 st gul paprika, finhackad
  • 2 st vårlökar, hackade
  • 1,5 msk yoghurt
  • 1 st citron
  • olivolja
  • basilika
  • chili
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta, peppra och mal chili på kotletterna. Stek dom i het panna med olivolja, 3-4 min på varje sida.
  2. Låt köttet vila ca 5 min innan servering.
  3. Skala gurkan och skär bort kärnhuset på gurka och tomat. Skär ner i bitar.
  4. Blanda gurka, tomat, lök, jalapeno och paprika med lite olivolja, salt och peppar. Tillsätt varsamt yoghurt, citronjuice och chili. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept