Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris

Foto: Martin Fuxin
Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris
12 ingredienser
En klassisk svensk husmansrätt.
Ingredienser
- 500 g potatis
- 4 ägg
- 500 g kolja
- 200 g rödbeta, kokta
- 1 dl kapris
- olja, till stekning
- salt
- vitpeppar
Sås
- 1 tsk salt
- 3 dl gräddfil
- 0,5 dl dill
- 1 citron, skal och saft
Gör så här
- Koka potatisen i vatten och salt.
- Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 10 min.
- Dela koljan i fyra portionsbitar. Krydda fisken med salt och peppar och stek i het panna med rapsolja
- Under tiden skär ner rödbetorna i bitar. Vänd fisken när den fått fin färg och tillsätt rödbetor och kapris.
- Blanda gräddfil, dill, citronsskal och-saft och salt.
- Skala äggen och hacka dem grovt och lägg på tallrik tillsammans med fisk, rödbetor och kapris. Servera med såsen.